Rezolutiile de Anul Nou - ce sa alegi si cum sa le pastrezi

Rezolutiile de Anul Nou - ce sa alegi si cum sa le pastrezi

16. 12. 2020 5 min. de lectura

Ai tot aceeasi rezolutie de cativa ani dar nu s-a intamplat nimic? Poate e timpul sa-ti alegi una noua.

"Voi incepe anul viitor!" "S-a taiat zaharul de la 1 ianuarie!" "Voi pierde in greutate anul viitor!"
Ai auzit aceste propozitii de cateva ori in viata ta, dar in cel mai bun caz, ai ramas fidel cateva zile, in cel mai rau caz, nu ai inceput nici macar calatoria de vis?

Rezolutii de Craciun

Indiferent dac apreciem sau nu traditia, la sfarsitul anului ne echilibram cu totii, ne intrebam ce am putea face mai bine si ce am putea schimba in viata noastra. Anul Nou care ne este in fata pare sa fie o ocazie ideala pentru a face acest lucru si sa incepi un capitol nou pentru a-ti indeplini visurile. Cele mai obisnuite rezolutii din lumea fitnessului includ, de exemplu, „In sfarsit voi pierde in greutate”, „vreau sa incep exercitiile fizice”, „voi alerga” sau „voi fi sanatos de maine”. De ce nu functioneaza de obicei aceasta rezolutie? Dupa ce vei citi articolul vei sti!

Cum să ținem pasul cu rezoluțiile noastre?

  • Alege cele care pot fi realizate cu adevarat

Pierderea a 20 de kilograme pe luna sau rularea unui maraton pana in martie este imposibila. De asemenea, o fata cu silueta tip para, nu va avea niciodata un corp de clepsidra. Stabileste-ti obiective care sunt rationale si potrivite pentru capacitatile, abilitatile, echipamentul si geneticul tau.

  • Stabileste sub-obiective (mai mici si mai realizabile)

Daca ai obiective inalte (si nu este deloc rau, dimpotriva!) Imparte-le in obiective mai mici, care sunt mai usor de indeplinit. Vrei sa ai cu 15 kg mai putina grasime? Asigura-te ca piezi intre 1 si 2 kilograme de grasime in fiecare luna.
A avea un obiectiv prea mare, chiar si de acum intr-o jumatate de an, poate fi demotivant, deoarece nu vei vedea progrese. Obiectivele mici vor rezolva aceasta problema. Te vor motiva sa atingi obiectivele mai mari.

  • Ca rezolutie, alege ceea ce doresti cu adevarat sa obtii

„Cu siguranta nu vreau ceva care nu este scopul meu?” Asta are sens, dar multe dintre obiectivele noastre nu se bazeaza pe convingerea interioara, ci pe sentimentul ca ceva este asteptat de la noi in mediul in care traim sau ca ar trebui fii altcineva. Chiar crezi ca ai doua kilograme in plus sau vrei sa slabesti pentru ca prietenul tau ti-a spus ca ai o burtica mai mare decat la ultima intalnire? Chiar vrei sa incetezi sa mananci carne si stii de ce faci asta sau urmezi un trend modern? Doar daca vei putea justifica obiectivul si te vei putea baza pe convingerile tale, atunci fa-o.

  • Retine ca obiectivele sunt cumva limitate sau masurabile

„O sa ma plimb” sau „vreau sa devin mai puternic”. Sunt obiective slab stabilite. "O sa lucrez regulat in fiecare zi de luni si joi incepand de maine."
Pentru toate rezolutiile, asigura-te ca pot fi masurate intr-un fel si, daca este posibil, intervalul de timp exact in care doresti sa le atingi (scad un kilogram la un anumit moment, alerg un anumit numar de kilometri intr-un anumit moment sau perioada de timp).

  • Fii specific

Daca decizi sa incepi sa faci exercitii fizice, alege sala de fitness potrivita, la ce lectii vei participa si, in mod ideal, in ce zile si ore. Cu cat specifici mai mult obiectivul tau si ii dai forma sa precisa, cu atat mai usor va fi si mai dornic vei fi.

  • Nu spune „vreau”, ci „voi face”

O rezolutie corecta nu ar trebui sa inceapă niciodata cu cuvintele pe care mi le doresc sau de care am nevoie. Niciodata nu spui „Vreau sa slabesc doua kilograme”. Spune doar „Voi pierde doua kilograme!” Acest lucru te va duce automat spre succes.

  • Imagineaza-ți cum va fi cand iti vei atinge obiectivele

Imagineaza-te in blugii aceia in care nu incapeai acum doi ani. Intr-o rochie de vis care ti se potriveste perfect. Transpirat, dar fericit dupa o jumatate de maraton de succes. Aprobat de medic ca in sfarsit ai valori mai mici ale tensiunii arteriale. Acest lucruri te vor motiva la maxim! 

  • Fa primul pas acum

Vrei sa incepi cu CrossFit? Consulta astazi pagina web si inscrie-te la prima lectie. Doresti sa reduci zaharurile adaugate in dieta ta? Arunca ciocolata din camara departe (desigur nu mancand-o) si inlocuieste-o cu o multime de fructe si legume.
Dupa ce ti-ai stabilit obiectivul, gandeste-te la primul pas pe care il poti face chiar acum. Chiar si cel mai mic. Profita de entuziasm si motiveaza-te sa te schimbi. A doua zi va fi mult mai usor de continuat.

  • Spune-le celor din jurul tau despre rezolutie

Daca spui familiei sau prietenilor tai despre rezolutiile tale, risti sa fii intrebat „Deci, ce faci cu sala?” Si asta vrei tu! Nu vei dori sa recunosti ca renunti la sala si o dieta sanatoasa. Cand va veni ziua cand doresti sa incalci rezolutia, cand motivatia interna nu este suficienta (vor veni astfel de zile) oamenii din jurul vostru va vor trage la raspundere.
Iar bucuria impartasirii succesului este, de asemenea, o bucurie dubla.

Ce vei implini pana la urma?


STIL DE VIATA