Transforma-ti casa intr-o sala de sport

Transforma-ti casa intr-o sala de sport

25. 3. 2020 4 min. de lectura

Cum sa te antrenezi acasa, de ce sa nu stai mereu in pijamale si cat este de important sa ramai pozitiv.

Totul incepe cu suprafata

Durerea de spate este destul de neplacuta in timpul exercitiului fizic, nu? Un exercitiu corect sau o saltea de yoga te pot convinge si chiar motiva sa incepi antrenamentul.  Pentru noi, cele mai grozave si mai recomandate sunt saltelele functionale de la Manduka.

Transformarea camerei

antrenament acasa

In continuare, echipamentul pe care il poti cumpara pentru a-l folosi acasa este atat de tare si practic, incat nici nu-ti va mai lipsi sala. Mingi Bosu, franghii, sisteme de antrenare cu suspensii, bile de greutati, kettlebells, gantere, benzi elastice si alte echipamente de la brandul Power System sunt ideale pentru a te antrena acasa si a-ti duce performanta la nivelul urmator.

Cu ce te imbraci in living

S-ar putea sa ti se para amuzant, dar se pare ca ceea ce purtam ne poate imbunatati substantial productivitatea, motivatia, precum si starea de spirit. In aceste zile in care iti petreci 90% din timp acasa, este usor sa stai in pijamale toata ziua in timp ce iei micul dejun, te joci cu pisica, lucrezi sau apoi incerci sa stai in maini sau sa faci cateva genuflexiuni. :)

Poate e ceva legat de timpul pe care ni-l acordam atunci cand ne aranjam, insa mental, a purta astfel de haine este calea prin care iti setezi o anumita mentalitate, fiindu-ti mai usor sa faci activitatea pe care o faci in mod normal atunci cand porti acel gen de imbracaminte. Acesta este motivul pentru care vrem sa te pregatim cum se cuvine pentru antrenamentul de-acasa si activitatile de zi cu zi.

Pijamalele sunt foarte ok si confortabile, stiiim. Si noua ne place confortul, insa vrem sa-l combinam cu un stil la moda. Si sa ne imbracam in hainele in care nu vom fi nevoiti sa ne ascundem in spatele usii atunci cand soseste curierul de la FAN.

_

 

_

 

Confort  

Ramai pozitiv

Ce cliseu, nu? Dar este adevarat! A ramane puternic psihic este vital pentru depasirea momentelor grele. Foloseste acest timp pentru a afla lucruri noi sau pentru a te intoarce la acele planuri vechi de care nu ai avut timp pana acum.

Ce este important este sa ramai organizat in fiecare zi, cel putin partial, si sa pastrezi o rutina zilnica. De-aceea este bine sa faci activitatile cu care te-ai obisnuit pentru a minimiza socul si a nu simti ca nu mai poti face aproape nimic perioada aceasta. S-ar putea sa nu fie la fel, dar cu cu siguranta te va face sa te simti mai bine. Iata cateva exemple:

  • Exercitii – sigur, poti face exercitii fizice acasa. Poate ai nevoie de ceva echipament, dar cel mai bine este sa investesti in anumite lucruri de baza care te vor face sa te simti ca si cum ai fi la sala. De asemenea, urmeaza o dieta de calitate si sanatoasa, astfel incat sa ai putere si energie pentru exercitii.
  • Cafenea / ceainarie – nu, nu exista posibilitatea de a te intalni cu oamenii in aceste locuri atat de placute, dar poti cumpara mereu ceaiul sau cafeaua preferata si poti sa petreci acest moment acasa, vazandu-ti prietenii online.
  • Bunastare – Exact, te poti relaxa si bucura si in aceste zile! Este vorba despre a face ce e mai bine cu ceea ce ai la indemana. Mastile pentru fata si par sunt destul de grozave, iar un mani-pedi acasa sau o meditatie poate fi chiar necesara in anumite momente. Aproape orice activitate cu care erai obisnuit o poti face acum si-acasa, doar sa fii inventiv. 
  • Timp de conectare cu prietenii – incearca sa pastrezi legatura cel putin online si sa ii suni pe cei dragi. Pana la urma, familia si prietenii sunt cei mai importanti.

Autor: Nikola Zvrškovcová


EXERCITIU STIL DE VIATA